Är det prisvärt att anlita en firma för golvslipning?

Vad är egentligen ett bra pris på golvslipning? Det är en fråga man bör fundera över både en och två gånger när trägolven i bostaden börjar se slitna ut och det är dags att ge dem lite kärlek. Som ofta med hantverk så brukar man få vad man betalar för, men självklart får en golvslipning inte kosta hur mycket som helst.

Har du en begränsad budget så är det så klart viktigt för dig att hitta ett så lågt pris som möjligt på golvslipning. Samtidigt bör du vara medveten om att alla som slipar golv inte är lika skickliga. Du bör alltid kolla referenser, garanti, ansvarsförsäkring och så vidare, innan du låter någon gå loss på dina golv med en golvslipning vad händer om golven tar skada? Då har din bostad sjunkit i värde, och även om du får pengarna tillbaka är det långt ifrån säkert att du kan få utföraren att ersätta dig för skadan eller reparera den.

I många fall är det bättre att vänta med golvslipningen, spara ihop lite mer pengar och anlita en golvslipare med goda omdömen och lång vana av att slipa golv. Med det sagt finns det ändå en del du kan göra för att komma ner i pris på golvslipning i Stockholm.

firma golv

Slipa själv?

Att slipa golven själv borde väl ändå vara det billigaste alternativet? Det kan det absolut vara, förutsatt att du sätter dig in i hur man slipar ett trägolv och gärna har möjlighet att öva med en golvslipmaskin innan du ger dig på golven i bostaden. Att hyra en golvslipmaskin kostar sällan mer än 400 kronor per dygn.

Däremot måste du ställa kostnaden mot resultatet. Har du kompetensen att göra en golvslipning med helt jämnt resultat utan att råka skada golvet? En golvslipmaskin är tung och svårmanövrerad, och framför allt vad gäller lamellparkett så är slipmånen begränsad och det är viktigt att slipa av så lite som möjligt.

Begär in offerter

Om du anlitar proffs med goda rekommendationer, ansvarsförsäkring och garanti så kan du vara säker på att dina golv blir ordentligt slipade och att värdet på din bostad höjs. Nyslipade golv höjer enligt en samstämmig mäklarkår värdet på en bostad i Stockholm med 2-3%, vilket är betydligt mer än vad till och med den dyraste firman i Stockholm kostar. Anlitar du oss så betalar du betydligt mindre än så.

Beställ gärna in offert från oss men även från andra golvslipare i Stockholm och jämför. Och var noga med att se vad du verkligen får för priset och vad du kan förvänta dig genom att titta på omdömen på jämförelsesajter (här flikar vi gärna in att vårt snittbetyg på Google ligger på 4,9 av 5 :))

Pris på golvslipning i förhållande till kvalitet

En låg kostnad för golvslipning kan hjälpa dig att spara pengar för stunden, men att satsa på kvalitet är alltid en investering. Att se till att dina golv är perfekt slipade och ytbehandlade gör din bostad vackrare och kommer att betala sig om du senare säljer din bostad.

Hos oss får du dammfri golvslipning och ytbehandling av högsta kvalitet till ett rimligt pris som inte är lägst, men långt ifrån högst i Stockholm. Vi ser fram emot att hjälpa dig!

 

20 Apr 2022