Kan man slipa laminatgolv?

Laminatgolv består visserligen av en kärna av trä, men att kalla dem för trägolv är vilseledande. Ytskiktet, som består av tryckt dekorplast, gör att laminatgolv inte kan slipas som ett parkettgolv eller ett massivt golv. Däremot har laminatgolv många andra fördelar.

Laminatgolv är populära golv som ofta håller hög kvalitet. Laminatgolv ses väl kanske inte av alla som den mest eleganta golvtypen, men i rum där funktion och hållbarhet prioriteras så kan de definitivt vara ett bättre val av golv än ett lamellparkettgolv eller ett massivt trägolv. Och även om laminatgolv inte går att slipa så är de väldigt hållbara och skador på laminatgolv går dessutom att reparera på andra sätt. Vi hjälper dig gärna!

Hygieniskt och lättskött golv

Laminatgolv är lätta att rengöra, eftersom de har en helt jämn yta och saknar porer och glipor där smuts kan tränga ner. Det gör även laminatgolven mycket hygieniska och också lättare att reparera. För det mesta räcker det att sopa eller dammsuga golvet. Vid hårdare smuts fungerar de flesta rengöringsmedel utmärkt, men varmt vatten räcker oftast och laminatgolv är inte det minsta känsliga för fukt.

Andra fördelar med laminatgolv är att de har god ljuddämpande förmåga och genom sin uppbyggnad blir väldigt starka och okänsliga för fuktrörelser. Slutligen är de också relativt lätta att lägga även för den som är ovan vid att lägga golv. Men vill du ha ett perfekt resultat, slå oss en signal så hjälper vid dig att lägga vi ditt laminatgolv.

Välj laminatgolv av hög kvalitet

Om du funderar på att lägga laminatgolv kan det dock vara bra att veta att kvaliteten på laminatgolv kan skilja sig mycket åt mellan olika tillverkare. Det finns laminatgolv av dålig kvalitet på marknaden, och även om priset kan locka så är det, som med alla golv, bättre att fokusera på kvaliteten än på priset.

Dålig kvalitet innebär ett golv som lättare får skador och snabbare ser fult och gammalt ut. Ett laminatgolv som blir ojämnt eller där ytskiktet lossnar eller tappar i färg gör ingen glad, och kan du mot en något högre kostnad få ett riktigt kvalitetsgolv så är nog valet enkelt, och du kommer att få mer glädje av ditt golv i det långa loppet.

Små skador reparerar du lätt själv

Det finns reparationskit för laminatgolv man kan köpa, och vanligtvis följer ett sådant kit med när du köper golvet. Ett reparationskit med vax i samma kulör som golvet hittar du lätt på närmaste byggvaruhus och innehåller allt du behöver för att själv laga mindre repor i golvet.

Vid en större skada kan det vara bättre att byta ut hela golvbrädan mot en ny. Vi hjälper dig gärna om du har fått en skada på ditt laminatgolv som du inte vet hur du ska laga själv. Hör av dig så hittar vi en bra lösning tillsammans!

 

23 Jun 2020