Moderna golv i träimitation

Moderna golv i träimitation har blivit en populär lösning runt om i Sverige. Detta framförallt om man ser till plast- och vinylgolv som förenar det bästa av två världar: Värmen som trä har en förmåga att föra med sig till ett rum och slitstyrkan och den enkla skötseln från vinylgolvet.

Varför välja ett vinylgolv som imiterar trä framför den äkta varan? Det är en relevant fråga som kan ha många olika svar. Ett sådant handlar om priset. Trägolv kan sticka iväg rent prismässigt och har man en begränsad budget så kan ett modernt golv i träimitation vara en bra lösning. Det finns förvisso även billiga trägolv, men dessa brukar normalt inte hålla så länge som man kanske skulle kunna önska.

Ett annat svar på frågan om varför ett golv i vinyl - och träimitation - är ett bra handlar om funktionen. Du kanske vill ha ett snyggt trägolv i barnrummet, men vis av erfarenhet så vet du att det kanske inte är den bästa idéen. Barn leker, tappar saker, repar ytan och kan dessutom göra sig illa på ett hårdare golv. Där kan ett vinylgolv vara en bra lösning som både låter dig äta kakan och ha den kvar.

Samma sak kan även sägas om områden i hemmet där golv normalt tar stor skada. Exempelvis då i hallen. Genom att välja ett vinylgolv som imiterar trä snarare än ett golv som de facto är gjort av trä kan man få en väldigt lång hållbarhet och ett golv som både tål fukt, vatten och som är lätt att städa.

Skapa en sval, sober stämning i badrummet

Gällande just fukt och vatten finns det även ett annat rum i hemmet som visat sig vara ytterst välkommet att använda vinylgolv som imiterar trä i. Nämligen i badrummet. Många idag vill att badrummet ska vara en plats för eftertanke, för avslappning och där materialvalen bidrar till en harmonisk helhet. Naturmaterial är det givna valet: man vill känna att man befinner dig utomhus och i naturen snarare än i det egna hemmet.

Trägolv i ett badrum är sällan ett bra val då skador lätt kan uppkomma som en följd av både fukt och vatten. Där blir ett vinylgolv en tacksam lösning som ger illusionen av rent trä - men som samtidigt står pall för de påfrestningar ett badrum bjuder. Nu, i en tid då skandinavisk, sober design och inredning är ytterst populär så blir den här typen av golv en väldigt bra lösning.

Det är något som också behövs. Vi stressar mycket och behöver varva ner i våra hem i allmänhet och i våra badrum i synnerhet. Denna design och inredning ger oss ett naturligt lugn och även om vinyl inte är ett naturligt material så är dagens moderna golv något som verkligen fyller en funktion. Faktum är att de imiterar trä så pass bra att många blir överraskade då de väl får reda på vilket material som används.

 

24 May 2021