Sök efter en dammfri golvslipning

Sök efter en dammfri golvslipning. En professionell golvslipning med en tillhörande ytbehandling är det enkla sättet att få ett nytt golv i bostaden. Fördelarna med en golvslipning är många. Jämför man med ett nytt golv så skiljer det extremt mycket i pris och dessutom så får man ofta ett bättre resultat rent estetiskt. Ett äldre golv har redan satt sig och växt klart – ett nytt golv behöver lång tid för att utveckla en patina och en egen karaktär.

De nackdelar som finns med golvslipning är att det handlar om ett projekt som påverkar även andra. Det låter, det lever om och det är inte några trevliga ljud. Därför bör man – om man bor i en lägenhet – alltid förvarna grannarna genom att sätta upp lappar i trapphuset.

Man bör även respektera tiderna och hålla sin golvslipning under dagtid då de flesta är på jobbet. Ett projekt med att slipa ett golv görs aldrig på kvällstid, det är värt att komma ihåg. Detta om du väljer att slipa golven utan professionell hjälp. Se till att ta ledigt och sköt slipningen då den inte stör så mycket. En annan nackdel är att det kanske inte finns en möjlighet att slipa ett golv. Vissa golv är för slitna, för nötta eller slipade för många gånger att det, helt enkelt, inte är möjligt. Där får man ta tjuren i hornen och investera i ett nytt golv.

Moderna maskiner suger upp allt damm

Missade vi inte en nackdel? Nej, det gjorde vi faktiskt inte. De flesta sätter en stor nackdel i samband med att golven ska slipas och denna i form av damm. Slipdamm som yr omkring och hamnar överallt och ingenstans – bland underkläder, i böcker, i besticklådan och bland alla möbler. Damm som också är extremt svårt att få bort då slipdamm är väldigt finkornigt.

Det är faktiskt ingen nackdel idag. Dagens moderna maskiner erbjuder nämligen dammfria golvslipningar. Det innebär att allt damm sugs upp direkt och att man slipper det tunga arbetet med att täcka för dels rummet vars golv ska slipas och dels alla andra springor och luckor. En dammfri golvslipning gör jobbet betydligt enklare.

Välj ett företag som ger dammfri golvslipning

Står du inför att slipa ditt golv och tänker dig att anlita en professionell firma för detta så är detta definitivt en parameter att grunda ditt val på. Vilka golvslipningsföretag finns i den stad du bor i – och vilka av dessa kan erbjuda dig den här möjligheten?

Det är långt ifrån givet att företag inom golvslipning har den möjligheten. Som sagt, det handlar om moderna maskiner och ännu har inte alla tagit steget – eller kostnaden – som krävs för att uppdatera den egna maskinparken.

Du bör se över alternativen innan du väljer. Finns det möjlighet att få till stånd en dammfri slipning så rekommenderas du att ta den. Det gör ditt liv betydligt enklare efter att slipningen är slutförd. Det enda du behöver göra är att njuta av det nya golvet som ligger i din bostad.

 

Professionell golvslipning med stor valfrihet
20 Oct 2020